De combinatie van kurkuma en etherische venkelolie kalmeert de spijsvertering langdurig. We zoomen even in op deze twee planten, die misschien wel de beste bondgenoten kunnen worden van uw spijsvertering:

enterofytol-curcuma

Kurkuma

Deze plant uit de gemberfamilie, afkomstig uit Azië, wordt gebruikt in de keuken, maar het is eveneens al eeuwenlang een ingrediënt van traditionele Chinese en Ayurvedische (Indische) medicijnen. Kurkuma staat bekend om zijn talrijke therapeutische eigenschappen en draagt onder andere bij tot het spijsverteringscomfort.

Goed nieuws: zelfs bij hoge doseringen heeft curcumine geen ongewenste bijwerkingen en blijkt het niet giftig te zijn, noch voor dieren, noch voor de mens.

enterofytol-fenouil

Venkel

De venkelwortel, gekenmerkt door zijn anijssmaak, wordt hoofdzakelijk geconsumeerd als groente.

Zijn zaden en etherische oliën hebben echter tal van andere toepassingen: terwijl venkelzaad bijvoorbeeld de borstvoeding kan stimuleren, staan de etherische oliën daarentegen bekend om het verminderen van de productie van verteringsgassen in geval van een opgeblazen gevoel en winderigheid.

Wist u dat?

Als u wat kurkuma toevoegt aan uw gerechten, krijgen deze een mooie, oranje kleur. Het is dan ook de kurkuma die curry zijn oranje tint geeft.

Wist u dat?

Een opgeblazen gevoel wordt veroorzaakt door een ophoping van gassen in de darm, wat een uitzetting van de darm met zich meebrengt. Het volume van het abdomen neemt toe, waardoor het gevoel van een opgeblazen buik ontstaat.