Tabouleh van quinoa

6 personen – Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 glazen quinoa
  • 2 glazen water
  • 2 glazen citroensap
  • 4 tomaten
  • 1 gele paprika
  • Een paar takjes bieslook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje verse munt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding :

  • Meng het water en het citroensap en breng aan de kook.
  • Giet de quinoa erbij en laat doorkoken tot al het water opgenomen is (ongeveer 15 min.).
  • Pel, ontpit en snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Hak de bieslook, peterselie en munt fijn.
  • Meng de groenten, kruiden en afgekoelde gekookte quinoa met de olijfolie in een slakom. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het nog even afkoelen in de koelkast voordat u het serveert.

Smakelijk !