Tomaten-mosterdtaart, arm aan FODMAP’s
4 personen – Voorbereiding: 15 min. – Bereiding: 25 minuten
Ingrediënten:
- 1 zandtaartdeegbodem, bij voorkeur zonder gluten
- 4 tomaten
- Provençaalse kruiden
- Dijonmosterd
- Olijfolie
Voorbereiding :
- Verdeel een dunne laag van het deeg op de bodem van een taartvorm, prik er met een vork gaatjes in en laat hem gedurende 5 of 10 minuten voorbakken op 210 °C.
- Ondertussen wast u de tomaten en snijdt u ze in dunne schijfjes.
- Haal de voorgebakken taartbodem uit de oven.
- Smeer de bodem in met dijonmosterd, totdat de taartbodem niet meer zichtbaar is.
- Leg de schijfjes tomaat erop. Maak meerdere lagen.
- Bestrooi met Provençaalse kruiden en besprenkel met olijfolie.
- Bak de taart gedurende 20 minuten op 210 °C. Bedek de taart daarna met folie en laat hem nog 15 minuten doorbaken. Verwijder de folie en laat hem vervolgens nog 5 minuten verder bakken met open ovendeur.
Eet smakelijk!