Tomaten-mosterdtaart, arm aan FODMAP’s

enterofytol-recettes_2016-07-tartes-tomates-moutarde

4 personen – Voorbereiding: 15 min. – Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 zandtaartdeegbodem, bij voorkeur zonder gluten
  • 4 tomaten
  • Provençaalse kruiden
  • Dijonmosterd
  • Olijfolie

 

Voorbereiding :

  1. Verdeel een dunne laag van het deeg op de bodem van een taartvorm, prik er met een vork gaatjes in en laat hem gedurende 5 of 10 minuten voorbakken op 210 °C.
  2. Ondertussen wast u de tomaten en snijdt u ze in dunne schijfjes.
  3. Haal de voorgebakken taartbodem uit de oven.
  4. Smeer de bodem in met dijonmosterd, totdat de taartbodem niet meer zichtbaar is.
  5. Leg de schijfjes tomaat erop. Maak meerdere lagen.
  6. Bestrooi met Provençaalse kruiden en besprenkel met olijfolie.
  7. Bak de taart gedurende 20 minuten op 210 °C. Bedek de taart daarna met folie en laat hem nog 15 minuten doorbaken. Verwijder de folie en laat hem vervolgens nog 5 minuten verder bakken met open ovendeur.

Eet smakelijk!